Activiteiten

kinderentertainment castlefest winter editie

Kinderentertainment

Laat je kind creatief bezig zijn bij de kinderentertainment

Op de Castlefest Winter Editie is ook dit jaar weer een gebied speciaal ingericht voor kinderentertainment. In de warme tent kunnen kinderen komen om lekker te kleuren of een knutselwerkje te maken. Iedere dag proberen we iets anders te maken. Kom langs en laat je kind lekker creatief zijn!

Voor de actievere kinderen komen de knuffeldier paarden, eenhoorn en draak weer van stal. Kan jouw kind ons ras pure Donut-Arabieren temmen en alle obstakels omstoten? Laat ze de uitdaging aangaan!

Lifestyle Plein: woldreads en henna!

Wil jij de decembermaand ingaan met een metamorfose? Wat dacht je van een prachtig woldread kapsel of een henna tattoo? Loop dan vooral even binnen bij de Great Hall tijdens de Castlefest Winter Editie. 

Hats ’n Dreads

Wil jij Castlefest een speciale belevenis laten zijn en een metamorfose doorgaan? Hats ’n Dreads staat paraat op het Lifestyle Plein om je te voorzien van een prachtig dreadkapsel. Behalve dreads verkopen ze allerlei haar accessoires voor zowel dreadkapsels en gewoon haar.

Hennali: Art of Henna

Bij Hennali: Art of Henna kun je een bijzondere henna tattoo laten zetten; een prachtige toevoeging voor je kostuum!

Ongeacht culturele achtergrond, de betoverende henna versieringen worden altijd mooi gevonden en zijn een ode aan het lichaam. Iedereen is het waard versierd te worden met mooie vormen en te genieten van de prachtige patronen en intense rode kleur. Het fijne hierbij is dat een versiering ook weer vervaagt, zodat er ruimte blijft voor vernieuwing.

Wil jij ook kennismaken met henna en ontdekken welke betekenis het voor jou kan hebben?

De dames en heren van het Lifestyle Plein staan beide dagen voor je klaar; zien we je daar?

 

workshop balfolk castlefest winter edition

Balfolk

Dans je warm met de workshop balfolk!

Natuurlijk is er weer een workshop balfolk door Emelie en Wen op de Castlefest Winter Editie. 

Terwijl vroeger de adel stijfjes hun walsen danste, werd er bij het plebs veel uitbundiger feest gevierd. Zij dansten hun eigen dansen, die wij tegenwoordig kennen als balfolk. Balfolk brengt al eeuwen mensen bij elkaar om te genieten van samen dansen, live muziek en elkaars gezelligheid. 

Tijdens een introductieworkshop leggen Emelie en Wen de basis van verschillende dansen stap voor stap uit. Iedereen kan meedoen: met of zonder danservaring, jong of oud, boer of prinses, trol of elfje… 

We brengen de geleerde dansen meteen in de praktijk op de fijne muziek van Andoorn!

Op beide dagen van de Castlefest Winter Editie kun je meedoen met Balfolk bij de Yule Stage.

Heidense Bende op de Castlefest Winter editie

Programma

Ontdek je kracht bij de Heidense Bende op de Castlefest Winter Editie

Het programma van de Heidense Bende op de Castlefest Winter Editie voor beide dagen:

11.15u – Dag Opening
12.00u – Healing Wintersounds door Gabs met Helende Engelen ritueel
12.30u – Innerpeace sjamanendrumreis
12.30u – Groene Godin Wintermeditatie
13.00u – Craften met Pagan Lady
14.00u – Innerpeace sjamanendrumreis
14.30u – Healing Wintersounds door Gabs met Helende Engelen ritueel
15.00u – Heidense Bende Drumcirkel
16.00u – Groene Godin  Wintermeditatie
16.30u – Margo Awanata
17.00u –  Innerpeace :Yuleboek ritueel

Zaterdag: 18.30u – Margo Awanata Yule Lichtritueel

Gabslichthuis

Healing Wintersounds door Gabs met Helende Engelen ritueel

Dit jaar neem ik je mee naar de wereld van de Engelen, laat ik de helende klanken stromen en jouw spirit ontwaken. Welke engelen ervaar je en opent je magische kracht? Daarin ligt een boodschap verscholen, een droom wordt zichtbaar.

Beide dagen: 12.00u & 14.30u

Dagopening & Drumcirkel

Iedere dag starten we om 11.15 uur met een prachtige dagopening en om 15.00uur verzorgen Heidense bende leden een prachtige Drumcirkel, waarbij iedere dag een andere groep deze inleidt met een thema.
Wij beschouwen het Heidense Bende veld als een dorp die iedere dag samenkomt om zo het leven te vieren in vreugde en verbinding.

Het ritme van de drums voelt als het kloppen van je hart en de beweging en klank voert deze door je aderen, wil je dit ook ervaren? Kom meedansen en volg jou ritme in de klank van de Drums.

Dagopening 
Vrijdag: Gabs 
Zaterdag: Centrum Inner peace 
Zondag: de Negen werelden

Drumcirkel
Vrijdag: The pagan Lady
Zaterdag: Margo
Zondag: The pagan lady

De Pagan Lady

Het Pagan Lady team is ook deze Castlefest Wintereditie weer aanwezig bij de Heidens Bende.
Op beide dagen kan je bij ons komen craften; iets moois krachtigs en magisch maken.
Iets wat een lichtpuntje zal zijn in de donkere koude tijd die voor ons ligt. Een symbool vol van belofte en wensen voor jou en je geliefden.

Wees welkom op zaterdag en zondag tussen 13:00 uur en 14:00 uur.

Blessed be

Rosa Mare

De eerste symbolische tekens om gedachten mee uit te drukken werden runen genoemd naar het Gotische woord “Runa’ dat geheim betekende. Elk runen symbool is een opslagplaats voor intuïtief weten, en het vraagt inzicht en ervaring om deze stenen te kunnen interpreteren en de inhoud helder te verwoorden.

Als ik met mijn runen stenen werk dan merk ik dat het mensen mateloos boeit en zeer aanspreekt, vooral door de puurheid van de stenen met hun tekens.

Centrum Innerpeace

Midwinterviering – Yule is een bijzondere tijd, want het de tijd van inkeer, tot rust komen en evalueren. De dagen zijn kort en de nachten lang en koud,  mens en dier kruipen dicht bij elkaar. Met Yule bedanken we de lessen en inzichten van de afgelopen tijd. Vanaf nu gaan de dagen weer lengen, we verwelkomen de zon en alles wat we in de energie zetten zal gaan groeien. 

We geven je de gelegenheid om iemand te gedenken of jou inzicht, je wens voor het nieuwe jaar in het Yule boek te schrijven. Het Yule boek zal aan de Zon opgedragen worden zodat alle wensen, inzichten en gedenkingen gezien mogen worden en opgenomen in het grote geheel.

Zaterdagmorgen Dagopening – Het verwelkomen van de Zon
Zondagmiddag  Yule boek ritueel – 17.00 uur

Je bent welkom in de Tipi voor een healing drumreis – 12.30 en 14.00 uur, of op afspraak. 

Yule Maretak Boog

Ook dit jaar Staat er bij de Heidense Bende een prachtige Yule Maretak Boog, waar iedereen zijn of haar vriendschap kan bezegelen met een kus.
Voel je vrij om deze vriendschap en liefde te tonen…