Activiteiten

Lifestyle Plein: woldreads, barbershop en henna!

Wil jij de decembermaand ingaan met prachtige woldreads of een vakkundig geschoren baard? Loop dan vooral even binnen bij de Great Hall tijdens de Castlefest Winter Editie. Hier vindt je Hats ’n Dreads, gespecialiseerd in alles voor de mooiste woldreads. Ook kun je hier plaatsnemen bij Mad Daddy’s barbershop, die je een professionele scheerbeurt geven, zodat je No-Shave November (vervroegd) in stijl kunt afsluiten. Bij Hennali: Art of Henna kun je een bijzondere henna tattoo laten zetten; een prachtige toevoeging voor je kostuum!

De dames en heren van het Lifestyle Plein staan beide dagen voor je klaar; zien we je daar?

 

Gamestent

In de Gamestent vind je de beste bordspellen, vers van het Spellenspektakel! Probeer de nieuwste releases of bekende topspellen onder de vakkundige leiding van ervaren demonstrateurs. Je hoeft dus niet met de regels te stoeien, maar schuif meteen aan en speel mee!

Programma Heidense Bende

Zaterdag:

11.30 uur: Dagopening – begeleid door Margo
12.00 uur: The Pagan Lady –  crafting: Winter pentagram
12.00 uur: Tipi – Sjamanenreis
13.00 uur: Gabslichthuis -Helende Engelenklanken met hapi sounds in Rainbow light
14.00 uur: Roser & Paul – Munay Ki
14.00 uur: Tipi – Sjamanen trancereis
15.00 uur: Drum cirkel – begeleid door Margo
15.30 uur: The Pagan Lady – Winter blessing ceremonie
16.30 uur: Gabslichthuis: Ritueel van het Violette Vuur met winter klanken
17.00 uur: Tipi – Yule ritueel
17.30 uur: Roser & Paul – Munay Ki
18.30 uur: Margo – Yule Licht workshop
19.00 uur: Tipi – Sjamanen reis

Zondag:

11.30 uur: Dagopening – begeleid door Gab
12.00 uur: Margo – Kracht van Verbinding, workshop voor Man en Vrouw
12.00 uur: Tipi – Sjamanen trancereis
12.30 uur: The Pagan Lady – crafting: Winter pentagram
13.00 uur: Gabslichthuis – Helende Engelenklanken met hapi sounds in Rainbow light
14.00 uur: Margo – Kracht van verbinding, workshop voor Man en Vrouw
14.00 uur: Tipi – Sjamanen trancereis
15.00 uur: Drum cirkel – begeleid door Ingrid
16.00 uur: Gabslichthuis – Ritueel van het Violette Vuur met winter klanken
16.30 uur: The Pagan Lady – Winterblessing
17.00 uur: Tipi – Yule ritueel

Dagopening en drumcirkel

Iedere dag starten we om 11.30uur met een prachtige dagopening en om 15.00 uur verzorgen de Heidense bende leden een prachtige Drumcirkel, waarbij iedere dag een andere groep deze inleidt met een thema.

Ook op de Castlefest Winter Editie beschouwen wij de Heidense Bende als een plek waar een ieder samenkomt om zo het leven te vieren in vreugde en verbinding.

Het ritme van de drums voelt als het kloppen van je hart en de beweging en klank voert deze door je aderen. Wil je dit ook ervaren? Kom meedansen en volg jouw ritme in de klank van de Drums.

Yule Maretak boog

Ook dit jaar staat er bij de Heidense Bende een prachtige Yule Maretak Boog, waar iedereen zijn of haar vriendschap kan bezegelen met een kus. Voel je vrij om deze vriendschap en liefde te vieren!

Margo

Ervaar de kracht van de verbinding, verbinding met jezelf, de ander en de aarde en het universum. Een ontmoeting van mens tot mens en hart tot hart.

Rosa Mare

Runen orakel

De eerste symbolische tekens om gedachten mee uit te drukken werden runen genoemd, naar het Gotische woord “Runa’ dat geheim betekent.

Elke runen symbool is een opslagplaats voor intuïtief weten, en het vraagt inzicht en ervaring om deze stenen te kunnen interpreteren en de inhoud helder te verwoorden.

Als ik met mijn runen stenen werk dan merk ik dat het mensen mateloos boeit en zeer aanspreekt, vooral door de puurheid van de stenen met hun tekens.

Paul en Roser

Wees welkom om de Munay Ki te ontdekken en 1 van de negen rites te ontvangen en ervaren.

Munay betekent Liefde
Ki betekent Energie/ Kracht

Het is een stil, liefdevol, creatief en diep helingsproces. Het ontvangen van de Munay Ki versnelt je proces om volledig te worden en ervaren wie je werkelijk bent.

14.00 & 17.30 uur

Balfolk

Natuurlijk is er weer Balfolk door Emelie en Wen op de Castlefest Winter Editie. 

Terwijl vroeger de adel stijfjes hun walsen danste, werd er bij het plebs veel uitbundiger feest gevierd. Zij dansten hun eigen dansen die wij tegenwoordig kennen als balfolk. Balfolk brengt al eeuwen mensen bij elkaar om te genieten van samen dansen, live muziek en elkaars gezelligheid. 

Tijdens een introductie workshop leggen Emelie en Wen de basis van verschillende dansen stap voor stap uit. Iedereen kan meedoen met of zonder danservaring, jong of oud, boer of prinses, trol of elfje… 

We brengen de geleerde dansen meteen in de praktijk op de fijne muziek van Andoorn!

Ambachts Ghylde

Helaas niet zo’n groot kampement als dat we meestal in de zomer hebben, maar toch zijn er nog een paar ambachtslui die de november kou durven te trotseren voor jullie! Ingrid’s Handen zal er weer zijn met haar prachtige creaties van stro en de workshops strovlechten. Runeraaf is aanwezig met onder andere zijn uit hout gesneden runestenen en andere magische objecten uit de natuur. En bij onze Nathalie kan je terecht voor een prachtige tijdelijke tatoeage. Wordt het je allemaal te koud gedurende de dag? Dan kan je bij Ingrid en Silvia om warme warme wollen hoeden en kragen te komen passen, of om een kleinigheidje voor thuis te vilten.