Entertainment

oma wolletje, castlefest, schapen, spinnen

Oma Wolletje

Het is het jaar 1513. Net vóór de grote ontdekkingen, een tijd vol rumoer en oorlogen. In deze tijd leeft Oma Wolletje.

Een familie die, met oma aan het hoofd, probeert het ambacht van hun overleden opa voort te zetten. Samen met haar kinders, schoonzonen en kleinkinders wordt er hard gewerkt aan hun voortbestaan. Het leven is hard. Maar als hechte familie redden ze het goed.

De schapen worden door de kleintjes verzorgd. De groteren helpen met spinnen weven en naald binden. De ene schoonzoon bakt het brood en maakt lederen producten. De andere is smid en en maakt alles waar vraag naar is.

Hoewel het leven zeker ’s winters niet makkelijk is, is het een warme gezellige familie waar iedereen welkom is om plaats te nemen bij hun kampvuur, om gezellig even op te warmen. Of als ze mazzel hebben, en de hond niet in de pot vinden, en aan te schuiven bij hun eenvoudige maaltijd. Loop langs bij hun kampement op de Castlefest Winter Editie.

yule ritual winter ritueel

Winter ritueel

Ook deze Castlefest Winter Editie willen we graag weer samen met jullie een moment stil staan tijdens het winter ritueel. Een moment van stilte en bezinning.

We zitten in de laatste weken van het kalenderjaar, een tijd waarin de bladeren van de bomen vallen en de natuur verder afsterft en een tijd waarin dagen korter worden. Juist op dit moment willen we samen met jullie een moment nemen om stil te staan bij warmte en het licht. De warmte van vriendschap en liefde, de warmte van het vuur dat ons warmt. Het licht dat deze donkere dagen ver weg lijkt, maar waarvan we weten dat het binnenkort terugkeert. Waardoor de natuur zich weer opbouwt en opnieuw sterk zal zijn. Het licht dat zo nodig is in deze soms donkere wereld vol haat en verdriet. Laten wij de warmte en het licht in onszelf krachtig stralen en de liefde vieren!

Het ritueel zal begeleid worden door Taloch van The Dolmen.

Studio Epona

Deze Castlefest Winter Editie kent een ware primeur; voor het eerst zal er een demonstratie gegeven worden in hand gezette tatoeages. Bianca van der Hulst van Studio Epona laat een van de technieken zien die gebruikt werd om het lichaam te versieren voor de uitvinding van de tatoeage machine. Door met een naald puntjes in de huid te prikken, ook wel bekend als dotwork, creëert ze afbeeldingen die een leven lang mee gaan. De ontwerpen die gezet worden zijn geïnspireerd op oude Keltische en Noorse kunst waar ze haar eigen artistieke draai aan heeft gegeven. Omdat het enkel om een demonstratie gaat is het niet mogelijk om als bezoeker op het evenement zelf getatoeëerd te worden. Mocht u hierin interesse hebben bent u natuurlijk altijd van harte welkom een afspraak te maken in de studio. Informeer hier gerust vrijblijvend naar!

Cathinca van Sprundel, schrijfster van ‘De Vrouwe van Myrdin’

Laat je betoveren door het magische verhaal van de Vrouwe van Myrdin, een roman vol avontuur, gebaseerd op oude mythische verhalen uit Wales. Sinds dit droomdebuut van Cathinca van Sprundel uitkwam bij Scelta Publishing, heeft dit boek vele lezers voor zich gewonnen. Het boek gaat over Airys, die zeven jaar geleden alles kwijt raakte: haar moeder, haar vader en haar prinsdom Dyfed. Zeven jaar lang diende ze koningin Aranrod, die haar beloofde te helpen Dyfed terug te winnen. Wanneer Airys deze belofte wilt inlossen, gebeurt het onverwachte en wordt ze verscheept naar het spookeiland Myrdin. Hier moet ze haar eigen angsten overwinnen, wilt ze ooit haar familie en haar geboorteland nog terugzien.

Ontmoet de auteur op Castlefest, scoor een handtekening en ontdek de magie rondom dit verhaal!

Heeren van Altena

Heeren van Altena is een groep die het vroegere 15e-eeuwse Altena als levende geschiedenis tentoonstellen. Op de Castlefest Winter Editie zullen zij behalve de verschillende ambachten die zij uitoefenen zullen zij ook hun krijgskunsten laten zien. Gekleed in het geel met rode zalmen betreden zij elk slagveld als ridders van Altena. Altijd al eens willen weten hoe een harnas werkt? Wat er gegeten werd in de middeleeuwen? Of hoe de dames toch zulke mooie jurken konden maken? Kom gerust langs en ze zullen je graag te woord staan en het demonstreren.

Uitgeverij Macc

Uitgeverij Macc kenmerkt zich niet alleen door het uitgeven van originele Nederlandstalige Fantasy, Sciencefiction en Horror, dankzij onze uitgebreide relaties in binnen- en buitenland hebben wij ook werk van Amerikaanse en Duitse topauteurs in ons fonds. Uitgeverij Macc zal zich ook profileren met biografieën en waar gebeurde verhalen. Het fantastische genre zal echter de belangrijkste doelgroep blijven, zowel van eigen bodem als vertaald werk.

Dit jaar zal de afsluiter van Johan Klein Hanevelds tweeluik ‘De Krakenvorst’ gepresenteerd worden (‘Als je van Game of Thrones houdt, dan vind je dit ook leuk.’) en natuurlijk is het derde deel van de Castlefest Kronieken verkrijgbaar. Het derde deel is geschreven door Theo Barkel (‘Ik heb de waardige opvolger van Terry Pratchett gezien, onze eigen Theo Barkel.’)

Maar natuurlijk hebben wij nog vele andere heerlijke boeken om in weg te dromen. 

Heb je zelf een manuscript? Neem het dan mee en wie weet…

Jaco Koster

Met de Schotse Doedelzak speelt Jaco Koster voor u vele Schotse, Ierse en Keltische tunes. De muziek wisselt sterk; van mooie, ontroerende slow airs, tot aanzwepende jigs en reels. Ook worden er veel vrolijke nummers gespeeld die bekend zullen zijn bij het publiek. De muziek neemt je op reis naar de Schotse Hooglanden en verder. Even komen luisteren is zeker de moeite waard!

Magisch Verhaal

Martin van Magisch Verhaal is een gepassioneerde verhalenverteller, goochelaar en theatermaker. Op de Castlefest Winter Editie kunt u luisteren en kijken naar verschillende verhalen.

Oude helden en schurken zullen weer tot leven komen en jullie meenemen op het avontuur wat zij beleefd hebben.

Kom luisteren naar één van de verhalen en laat je mee voeren in de wereld van Magisch Verhaal, waar alles mogelijk is.

Igor’s Goochelsjo: Lekker Knus

Het is winter en koud. Iedereen kruipt knus bij het haardvuur.
Igor doet daar ook aan mee en heeft speciaal voor de Castlefest Winter Editie een knusse close-up act.
Met zijn tafeltje op zijn rug loopt hij over het terrein om de hele dag door showtjez te geven.
Kruip erbij en geniet van de trucs. Kaarten, touw, ringen: alles komt voorbij, want ook op koude winterdagen wordt er gelachen met Igor!

Kala

Kala is een jonge groep vuurartiesten uit Nederland wat ooit is begonnen als vrienden met een gedeelde passie voor dans, vuur en licht. Onze hoop is om ons publiek iets nieuws te laten zien, om ze een ervaring te geven die ze samen met een glimlach mee naar huis kunnen nemen.