Overig

oma wolletje, castlefest, schapen, spinnen

Oma Wolletje

Het is het jaar 1513. Net vóór de grote ontdekkingen, een tijd vol rumoer en oorlogen. In deze tijd leeft Oma Wolletje.

Een familie die, met oma aan het hoofd, probeert het ambacht van hun overleden opa voort te zetten. Samen met haar kinders, schoonzonen en kleinkinders wordt er hard gewerkt aan hun voortbestaan. Het leven is hard. Maar als hechte familie redden ze het goed.

De schapen worden door de kleintjes verzorgd. De groteren helpen met spinnen weven en naald binden. De ene schoonzoon bakt het brood en maakt lederen producten. De andere is smid en en maakt alles waar vraag naar is.

Hoewel het leven zeker ’s winters niet makkelijk is, is het een warme gezellige familie waar iedereen welkom is om plaats te nemen bij hun kampvuur, om gezellig even op te warmen. Of als ze mazzel hebben, en de hond niet in de pot vinden, en aan te schuiven bij hun eenvoudige maaltijd. Loop langs bij hun kampement op de Castlefest Winter Editie.

Studio Epona

Deze Castlefest Winter Editie kent een ware primeur; voor het eerst zal er een demonstratie gegeven worden in hand gezette tatoeages. Bianca van der Hulst van Studio Epona laat een van de technieken zien die gebruikt werd om het lichaam te versieren voor de uitvinding van de tatoeage machine. Door met een naald puntjes in de huid te prikken, ook wel bekend als dotwork, creëert ze afbeeldingen die een leven lang mee gaan. De ontwerpen die gezet worden zijn geïnspireerd op oude Keltische en Noorse kunst waar ze haar eigen artistieke draai aan heeft gegeven. Omdat het enkel om een demonstratie gaat is het niet mogelijk om als bezoeker op het evenement zelf getatoeëerd te worden. Mocht u hierin interesse hebben bent u natuurlijk altijd van harte welkom een afspraak te maken in de studio. Informeer hier gerust vrijblijvend naar!

Heeren van Altena

Heeren van Altena is een groep die het vroegere 15e-eeuwse Altena als levende geschiedenis tentoonstellen. Op de Castlefest Winter Editie zullen zij behalve de verschillende ambachten die zij uitoefenen zullen zij ook hun krijgskunsten laten zien. Gekleed in het geel met rode zalmen betreden zij elk slagveld als ridders van Altena. Altijd al eens willen weten hoe een harnas werkt? Wat er gegeten werd in de middeleeuwen? Of hoe de dames toch zulke mooie jurken konden maken? Kom gerust langs en ze zullen je graag te woord staan en het demonstreren.

Jaco Koster

Met de Schotse Doedelzak speelt Jaco Koster voor u vele Schotse, Ierse en Keltische tunes. De muziek wisselt sterk; van mooie, ontroerende slow airs, tot aanzwepende jigs en reels. Ook worden er veel vrolijke nummers gespeeld die bekend zullen zijn bij het publiek. De muziek neemt je op reis naar de Schotse Hooglanden en verder. Even komen luisteren is zeker de moeite waard!

Igor’s Goochelsjo: Lekker Knus

Het is winter en koud. Iedereen kruipt knus bij het haardvuur.
Igor doet daar ook aan mee en heeft speciaal voor de Castlefest Winter Editie een knusse close-up act.
Met zijn tafeltje op zijn rug loopt hij over het terrein om de hele dag door showtjez te geven.
Kruip erbij en geniet van de trucs. Kaarten, touw, ringen: alles komt voorbij, want ook op koude winterdagen wordt er gelachen met Igor!

Kala

Kala is een jonge groep vuurartiesten uit Nederland wat ooit is begonnen als vrienden met een gedeelde passie voor dans, vuur en licht. Onze hoop is om ons publiek iets nieuws te laten zien, om ze een ervaring te geven die ze samen met een glimlach mee naar huis kunnen nemen.

 
 

Royal Seahorseriders

Royal Seahorseriders betreft een groep vrienden die elkaar kennen vanuit de fantasy wereld. Wij willen onze passie voor fantasy graag met de bezoekers delen en dan vooral de brede en uitdagende richting steampunk. Steampunk is tijdloos, maar richt zich met name op het begin van de industrialisatie in het tweede deel van de 19e eeuw. Het prikkelt de fantasie. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan wat Jules Verne allemaal bedacht heeft. We tonen een deel van onze verzamelingen en creaties in onze presentatietent van 25 vierkante meter. Wij praten graag met de bezoekers over onze liefhebberij, maar ook hebben wij een leuk spel voor de kinderen, de zeepaardjesrace. Daarbuiten hebben wij nog een spel waaraan zowel volwassenen als kinderen kunnen deelnemen, dus we hebben voor ieder wat wils.