Overig

Flames of Chaos Castlefest Winter Editie Medusa

Flames of Chaos

In vuur en vlam met Flames of Chaos

Flames of Chaos combineert verschillende disciplines, zoals dans, pyrotechnieken, live visuals, steltlopen, zwaardvechten, vuurspuwen en poi. De groep staat bekend om hun brandende kostuums en elegante stijl. Kom zeker een kijkje nemen bij dit bijzondere spektakel op de Castlefest Winter Editie!

Medusa Venice White Stilts Castlefest Winter Editie

Medusa: Venice White Stilts

Ontmoet mysterieuze engelen met Medusa: Venice White Stilts

Deze dames van Medusa: Venice White Stilts walsen door de straten alsof het carnaval van Venetië is! Ze straalt haar lichte glimlach over iedereen uit. Is zij een engel? Een tikje mysterieus, maar dat is de winter, die de wereld vaak verhult in een wit winterkleed…

Stralend witte steltenfiguren dansen met hun lichtgevende kanten mantels statig door de straten. De wind waait door de veren van hun pruiken, en tilt hun mantels op terwijl zij voortschrijden. Hun verlichte lichamen doen je aan engelen denken. Een prachtige act voor de donkere winterdagen op de Castlefest Winter Editie!

Florisimo Castlefest Winter Editie

Florisimo

Laat je verwarmen door de scherpe humor van Florisimo

Fladderend door de donkere dagen zijn Florisimo en zijn metgezel de brengers van de warmte. Met magische kunsten en flikkerende vlammen zorgen ze voor een lach en licht. Vlijmscherp en vol humor betreden zij het speelveld tijdens de Castlefest Winter Editie!
De Hospitaalridders Castlefest Winter Editie

De Hospitaalridders

Beleef de spannende tijd van de kruistochten met De Hospitaalridders

“Deze zevende kruistocht, deze rechtschapen onderneming, is bijzonder voortvarend gestart.
We hebben zonder veel oponthoud een flinke afstand afgelegd richting Aigues-Mortes in
Zuid-Frankrijk, waar de vloot van Koning Lodewijk de IXe voor anker ligt om ons naar Cyprus te brengen. Van daaruit is het nog slechts enkele dagen per schip naar Damietta. Eerst nemen we Egypte in, en daarna, als God het wil… Jeruzalem!” (Mémoires van Frater Toussaint de la Court, 1248)

De historische vereniging De Hospitaalridders laat vervlogen tijden herleven. Als reizende kruisvaarders uit de periode 1248-1259 zijn ze gedurende het hele jaar te vinden op allerhande middeleeuwse evenementen, musea en scholen. Met militair vertoon en wapengekletter, religieuze vroomheid en kennis van de 13e-eeuwse medische kunsten laten ze op de Castlefest Winter Editie zien hoe het leven van de kruisvaarders er in vroegere tijden uit zag.

Igor's Goochelsjo

Igor’s Goochelsjo

Op zoek naar goud in Igor’s Goochelsjo

Na alle avonturen en shows zijn de Igors arm. Maar dat zal ze niet stoppen. In dit magisch avontuur van Igor’s Goochelsjo gaan ze op zoek naar de geheimen van het creëren van goud.

In deze nieuwe show gaan de twee Igors aan de gang met alchemie, voorspellingen en natuurlijk kippen.
Kom langs en kom lachen op de Castlefest Winter Editie!

Ambachts Ghylde

Ambachts Ghylde

Laat je creativiteit de vrije loop bij het Ambachts Ghylde

Ondanks het winterseizoen trotseert het Ambachts Ghylde de novemberkou voor jullie! 

Ingrid’s Handen zal weer op de Castlefest Winter Editie zijn met haar prachtige creaties van stro en de workshops strovlechten. Lennart (Runeraaf) is aanwezig met onder andere zijn uit hout gesneden runestenen en andere magische objecten uit de natuur. En bij Nathalie (JaguArt) kan je terecht voor een prachtige tijdelijke tatoeage. Wordt het je allemaal te koud gedurende de dag? Dan kan je bij Ingrid en Sylvia terecht om warme wollen hoeden en kragen te komen passen. En vindt je het te donker en heb je behoefte aan wat sfeerlicht? Iris (Wolspinnerij d’n droad kwait) geeft speciaal voor de winter workshops Pimp je LED-lichtje met wol.