Schrijversmarkt

Thijs Goverde

Thijs Goverde heeft negentien kinderboeken geschreven, waarvan de Donderkat-reeks en de Meesterdief-reeks de bekendste zijn.
Zijn nieuwste reeks, over Jorrik de Ork, omvat klassieke fantasy-verhalen die niet alleen tot leven komen in de boeken, maar ook in het bos: ze vormen de setting voor het vier maal per jaar gehouden LARP-evenement Wisselwoud, waarvoor Goverde ook de plots schrijft.

Ooit vormde hij de helft van het cabaretduo Vreemd Apparaatje, en in een nóg grijzer verleden rondde hij een studie filosofie af. Zowel humor als doordenkers vind je nog altijd in zijn boeken, naast het hoofdingrediënt: fantasie.

Goverde schrijft kinderboeken waarin volwassenen veel grapjes en betekenissen zullen ontdekken die geen kind ooit op zal merken (maar ze hebben er, zo hoopt hij, ook geen last van).

Rianne Lampers

Rianne Lampers schrijft het liefst in het fantastische genre, maar ook romantische verhalen behoren tot haar oeuvre. Ze is schrijfster van de horrorserie De kronieken van de Nieuwe Tijd (Het duistere pact en Vooravond van Armageddon), van De vriend van de koning en verhalenbundel Bizarre verhalen.

In 2011 ruilde Rianne het schrijven grotendeels in voor uitgeven. Ze richtte Celtica Publishing op en gaf sinds de start naast 4 boeken onder eigen naam en 3 onder pseudoniem nog eens 35 titels uit van 16 verschillende auteurs. En er volgen er nog meer! De visie van Celtica Publishing is: dromen vangen, vastleggen en delen met de wereld. Niets is onmogelijk!

Celtica Publishing richt zich voornamelijk op het fantastische genre, met boeken die zowel voor volwassenen als voor young adults geschikt zijn.

Rianne werkt aan deel drie van de Kronieken van de Nieuwe Tijd, maar het uitgeven gooit wat dat betreft roet in het eten.

Patty van Delft

Patty van Delft is de auteur van de Nederlandstalige Drägan Duma trilogie, waarvan het eerste deel is bekroond met de derde plaats in de Hebban Fantasy Awards.

De boeken zijn uitgebracht onder het vaandel van Celtica Publishing en vertellen het verhaal van Jill, een zestienjarig meisje dat na haar roerige jeugd op de parallelle planeet Drägan Duma terechtkomt waar de mensen een verbond zijn aangegaan met de draken. Een meeslepend verhaal vol emoties!

Dit jaar komt Drägan Duma – Een Onbreekbare Band uit, een standalone die zich 330 jaar voor de trilogie afspeelt en het eerste verbond tussen mens en draak beschrijft. Het is een verhaal over moeilijke keuzes, angst voor het onbekende, diepe banden aangaan en een wanhopige strijd om te overleven.

Tevens heeft Patty twee Engelstalige gedichtenbundels gepubliceerd: My Wings en My Whisperings.

De collecties bestaan uit duistere poëzie over eerlijke en rauwe emoties waar licht en hoop soms doorheen schemert.

Jeffrey Debris

Jeffrey Debris (de Blieck, 1981) is geboren in Amsterdam, maar getogen in Uithoorn, waar hij nog steeds woont. Hij groeide op met de computer en speelde vooral graag games waarin het verhaal een belangrijke rol speelde. Ook wilde hij vroeger altijd striptekenaar worden. Films als Star Wars, Blade Runner en andere science-fictionfilms en -series spraken telkens weer tot zijn verbeelding.

Rond 2014 begon hij met het schrijven van een Engelstalige scifi trilogie. Hierbij combineerde hij alles uit science fiction en fantasy wat hem aansprak uit deze twee werelden. Diep onderliggend zitten daarin nog maatschappijkritische en morele dilemma’s verwerkt, terwijl het verschil tussen goed en kwaad ook meer tinten grijs zijn. In 2015 kwam zijn debuut “The Fall of Netherea” uit, gevolgd door “The Zar’aranos Deception” in 2016. Hij is momenteel druk bezig met het afronden van zijn science fiction trilogie.

Esther Wagenaar

Esther Wagenaar (geboren in Den Helder) groeide op in een creatief gezin. Haar vader verzamelde sciencefiction boeken en ze kwam dan ook al vroeg met het genre in aanraking. Toen ze door ziekte begin twintig thuis kwam te zitten, was haar manier om te ontsnappen uit de harde werkelijkheid het verzinnen van verhalen. Zo ontstond het verhaal van Terra 7 dat in negen maanden op 1022 A4tjes werd opgeschreven.

Gelukkig ging het met haar gezondheid weer beter. Ze verhuisde naar Hoorn en er volgde een periode waarin relaties, studie, werk en zingen een hoofdrol speelde. Terra7 kwam weer op haar pad toen ze opnieuw ziek thuis kwam te zitten. Ze vond het verhaal nog steeds relevant en begon het te herschrijven. Na een tekstbeoordeling wilde Celtica Publishing het uitgeven en zo lag 25 jaar na het schrijven van het manuscript Terra 7 deel 1 Het groene kristal in de winkel.

Carine J.A. Maes

Ik schrijf sprookjesachtige verhalen. Laat je meevoeren naar een betoverend universum, bevolkt met personages die zowel mens als vogel zijn. Ontmoet sprekende katten, bliksemvangers, bijgelovige noorderlingen en wulpse heksen.

Maar wees voorzichtig, in mijn verhalen kun je verdwalen. Ze zouden waar kunnen zijn, wie weet gaan ze wel over jou.

Ze vertellen met vurige tongen over heldhaftigheid en liefde, over angst, twijfel en verwarring. Rechtlijnigheid en driehoeksverhoudingen. Gevonden en verloren liefdes.

Ik ben Carine J.A. Maes en schrijf voor iedereen die in magie wil geloven. Mijn eerste boek uit de reeks ‘Verhalen van de Lacune’ verscheen begin juli 2018 bij Celtica Publishing. ‘Raaf’ is een mengvorm van fabel, absurd sprookje en fantasy. Het bevat esoterische elementen, verwijzingen naar zelfhypnose, kruiden en meditatie. Het is een spannend, vlot lezend boek. Het legt zijn wereld voor je open. Het wacht op jou.

Cathinca van Sprundel

Laat je betoveren door het magische verhaal van de Vrouwe van Myrdin, een roman vol avontuur, gebaseerd op oude mythische verhalen uit Wales. Sinds dit debuut van Cathinca van Sprundel uitkwam wist dit boek vele lezers voor zich te winnen. Het boek gaat over Airys, die zeven jaar geleden alles kwijt raakte: haar moeder, haar vader en haar prinsdom Dyfed. Zeven jaar lang diende ze koningin Aranrod, die haar beloofde te helpen Dyfed terug te winnen. Wanneer Airys deze belofte wilt inlossen, gebeurt het onverwachte en wordt ze verscheept naar het mythische eiland Myrdin. Hier moet ze haar eigen angsten overwinnen, wilt ze ooit haar familie en haar geboorteland nog terugzien. Ontmoet de auteur op Winter Castlefest, scoor een handtekening en ontdek de magie rondom dit verhaal.