Yule ritueel ritual castlefest winter editie taloch

Yule ritueel

Deel licht en liefde tijdens het Yule ritueel

Tijdens de Castlefest Zomer Editie stond de Wickerman in het teken van de Pathfinder: het lichtje dat schijnt op het pad. In de steeds donkerder wordende dagen kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat was goed dit jaar en neem je mee vooruit op je pad?
 
21 december is de kortste dag van het jaar. Dat is de dag waarop we de terugkeer van het licht vieren. Na een lange periode tot 21 december waarin de dagen alleen maar korter en duisterder zijn geworden en waarin alle natuur gestorven is, betekent Yule het eerste moment van de terugkeer van het licht. De terugkeer van dagen die langzaam weer langer worden, de terugkeer van de groei vanuit de aarde in het nieuwe jaar. De heerschappij van de hulstkoning gaat over in het licht waarin de eikenkoning heerst. Deze terugkeer van het licht willen we graag met jullie vieren tijdens het Yule ritueel op de Castlefest Winter Editie. 
 
Taloch van The Dolmen zal onder gezang het Yuleblok aansteken, waarna iedereen bij dit licht zijn of haar licht kan aansteken om mee te nemen naar huis. Samen delen we het vuur om een licht in de wereld te zijn waar de duisternis heerst en waar woede het wint van liefde. Laten we samen de liefde overwinnen en ons focussen op een lichtere en positievere toekomst. Door de liefde in onszelf aan te wakkeren kunnen we deze delen met de wereld: wij zijn het licht dat de wereld nodig heeft. Samen zorgen we voor een mooier nieuw jaar!
 
Wil je meedoen? Neem je eigen kaarsje mee om het licht te delen. Het ritueel vindt plaats op zaterdag en zal direct gevolgd worden door een spectaculaire vuurshow.