Muziek

Blokkenschema

De programmering van de Castlefest Winter Editie is rond, waardoor we jullie graag een kijkje gunnen in het blokkenschema. Bekijk nu alvast wanneer de bands spelen die je niet wilt missen!

 

Sowulo

Sowulo maakt ‘Viking Folk’, muziek geïnspireerd door het paganisme.

De rituele muziek neemt je mee op een reis naar binnen. De akoestische muziek viert het paganistische erfgoed. 
Het doel van dit muziek project is om ons spiritueel erfgoed dieper te beleven en te delen. Sowulo brengt dit niet alleen tot uiting in hun mooie conceptuele muziek, maar ook door ieder optreden ritueel te openen.

Hun eerste album, Alvenrad, was toegewijd aan de paganistische jaarfeesten en de vier seizoenen die onze jaarcyclus kent. Het vervolg album, SOL, is een akoestische album en bevat een stijlvolle mix van nieuwe en oude muziek, opgenomen exclusief met akoestische instrumenten. Een groot deel van de thematiek wordt normaal besteed aan de zon, en de cycli die hieruit voortkomen. Toch zal dit album wat aardser klinken, met meer uptempo liederen.

Sowulo speelt op zaterdag op de Castlefest Winter Editie.

Prima Nocta

Prima Nocta maakt een uitbundige mix van rock , keltischefolk muziek en vele andere stijlen. Met de toevoeging van traditionele instrumenten zoals bouzouki, doedelzak bovenop de drums is ieder nummer gebouwd om op te springen en feesten. Vol energie, plezier en met passie voor muziek; het is moeilijk om hun aanstekelijke levenslust te weerstaan!

Prima Nocta speelt op zondag op de Castlefest Winter Edition.

Twibv

twibv is een gezellige vriendengroep die toevallig ook muziek maakt onder een bandnaam die echt niet zo ingewikkeld is als het lijkt. De band is in 2011 ontstaan als excuus om samen muziek te maken en is inmiddels uitgegroeid tot een serieus project met voornamelijk eigen materiaal. In een heel scala aan talen spelen we onze nummers en vertellen we verhalen, van komedie tot tragedie en alles wat er tussenin zit. We gebruiken hiervoor een grote variëteit aan instrumenten en vooral veel humor, zelfs in de liedjes die eigenlijk over dood en verderf gaan.

Waar de letters in ‘twibv’ voor staan? Dat is geheim. Maar het is altijd leuk om jullie wildste gokjes te horen.

twibv speelt op zaterdag op de Castlefest Winter Editie

Rastaban

Rastaban wil met hun krachtige en evocatieve Tribal folk vibe, een heel bijzonder moment met het publiek delen op de winter editie van Castlefest. Het is hun eerste officiële concert met de nieuwe line-up, met Arno (la Horde) en Thomas (Cesair, Shireen) als permanente leden van de band. De start van een nieuw hoofdstuk, met dezelfde energie en hetzelfde gevoel. Rastaban mengt keltische en noordelijke melodieën met Oost-europese invloeden, middeleeuwse deuntjes, traditionele liederen uit de Balkan en zelfs Oosterse elementen, gecombineerd met hun typische tribal touch en live-energie. Een goed voorbeeld van hoe culturele diversiteit een echte beleving van universaliteit kan worden door muziek.

Rastaban speelt op zaterdag op de Castlefest Winter Editie.

Maya Fridman

Maya Fridman is een veelzijdige celliste die niet vast wil zitten in één enkel genre. Hoewel haar achtergrond zich in de klassieke muziek bevindt, speelt ze net zoveel folk, rock, jazz en nieuwe muziek. In haar solo-show hoor je de invloeden van die verschillende stijlen en tradities samenvloeien in één organisch muzikaal verhaal.

“Maya heeft het unieke talent om diepere betekenissen te vinden in muziek, en het uit te drukken met een sterke emotionele performance. Deze performance is altijd een stuk magie.” – Maxim Shalygin, componist

Over de laatste zeven jaar heeft Maya regelmatig in Nederland en Duitsland opgetreden. In 2013 ontving ze de prijs van Beste Muzikant van de Grote Prijs van Nederland. Ook tourde ze met Faun op de Von Den Elben en Luna tours en zette ze veel succesvolle projecten op, zoals haar duo met Jyoti Verhoeff.

Maya’s nieuwste CD Red Velvet, uitgekomen op 1 augustus 2017, vertegenwoordigt die poëtische visie van het universum waarin alles aan elkaar is gekoppeld maar uitgedrukt in verschillende talen en vormen.

Maya Fridman speelt op zaterdag op de Castlefest Winter Editie

Shireen

Shireen maakt muziek in hun eigen karakteristieke stijl: Witchpop. Dat is een hedendaagse mix van pop, prog en akoestische rock, met een donkere, folky drive, waarvoor de band inspiratie haalt uit de muziek van iconen als Björk, Kate Bush en Apocalyptica. Shireens nummers zijn gedreven, sfeervol, soms melancholisch, soms episch, en bovenal pakkend, door zowel de betoverende stem en verschijning van frontvrouw Annicke Shireen, danwel de drijvende akkoorden, drones en baslijnen en meeslepende vioolpartijen.

Shireen speelt op zaterdag op de Castlefest Winter Editie.

Brisinga

De twee meisjes van de psychedelische folk band Brisinga combineren folk met moderne invloeden. Hun deels instrumentale, deels gezongen composities nemen de luisteraars mee naar en nog onbekende klankwereld.

Op de Castlefest Winter Editie worden zij begeleid door Maya Fridman met haar cello.

Brisinga speelt op zaterdag en zondag op de Castlefest Winter Editie.

Sunfire

Stel je eens voor: je bevindt je op je paard na een barre tocht. Je bent één en al zeer, dorst en zadelpijn. Eindelijk bereik je je bestemming waar een warm bad van energieke muziek, vrolijk volk en vers water – of andere vloeistof naar keuze – je verwelkomt. Je bent je heenreis alweer vergeten, en stelt je terugreis nog even uit.

Dit, dames, heren en alles ertussen, is het effect van Sunfire. Een poging om je ziel in hogere sferen te brengen en je hart te verwarmen. Hun muziek kan het best omschreven worden als Alternative Western Folk; een stijl beïnvloed door de rauwe geluiden van blues, American folk, southern rock, en het leven zelf.

Grijp je kans om hun prachtige optreden mee te maken, dan kun je meteen kennismaken met hun gloednieuwe formatie van vier muzikanten:
Satria op gitaar & zang, Berend op gitaar, Michel op bas en Sophie op fiddle & cello.

The Dolmen

The Dolmen, met hun meedogenloze podium energie en bijna organische stijl van performance, heeft als thuisbasis het Zuid Engelse Dorset. Hun missie is de harten en zielen van hun alsmaar groeiende publiek te infiltreren met hun tribal rhythms en krachtige spirituele podium acts.

The Dolmen is opgericht door de gepassioneerde songwriter en lead singer Taloch Jameson. Na een paar veranderingen door de jaren heen is de huidige bezetting onveranderd gebleven nadat in 2010 drummer Chris Harris The Dolmen experience kwam versterken. Kayleigh Marchant, basgitarist en zangeres versterkte de band in 2008 en Josh Elliott, lead gitarist sloot zich bij The Dolmen familie aan in 2009. Nadat ze in Europa doorbraken vonden ze in 2015 Anja Novotny, fluit en keyboard.

Het in december 2016 uitgekomen album Nuada staat symbool voor hun succes en beschrijft de artistieke evolutie en het enthousiasme van de band. Van Muylem van Snoozecontrol beschreef het album als een exceptionele muzikale trip. Het uitkomen van Nuada viel samen met de nominatie van The Dolmen in de Bastaard Fantasy Awards voor beste album en beste internationale live act. Beide Awards hebben ze gewonnen. The Dolmen blijven groeien in hun muzikale reis terwijl ze langzamerhand meer en meer van Europa en de UK veroveren.  

The Dolmen speelt op zaterdag en zondag op de Castlefest Winter Editie.