Muziek

Blokkenschema 2018

Rebels of the Sacred Heart Castlefest Winter Editie Flogging Molly folkpunk tribute band

Rebels of the Sacred Heart

Rebels of the Sacred Heart: een tribute aan Flogging Molly

Je kunt er lang en breed over lullen, maar als er een band is die weet hoe ze live een feestje moeten bouwen, dan is het Flogging Molly wel. Met hun uptempo folkpunk weet deze Iers-Amerikaanse band onder leiding van zanger/gitarist Dave King ieder publiek voor zich te winnen.

De Nederlandse tribute band Rebels of the Sacred Heart komt erg dicht bij het origineel in de buurt. Iedere show is dan ook met recht een tribute, een eerbetoon aan de no-nonsense en uiterst toegankelijke folkpunk van de band uit Los Angeles, California.

“We’re Rebels of the Sacred Heart and this is what we do, so put on your dancing shoes and sing your
drunken lullabies on the devil’s dance floor!”

Rebels of the Sacred Heart speelt zondag op de Castlefest Winter Editie op de Yule Stage.

De band bestaat uit:

– Robin “Skottie” Slutter: zang, gitaar
– Robbert Arentz: gitaar
– Rens Bourgondiën: bas
– Jeffrey Hartjes: drums
– Hanneke Rinders: viool, tin whistle
– Gwendo Jansen: accordeon
– Sjoerd van Ravenzwaaij: banjo, mandoline, tin whistle

 

EMIAN pagan folk castlefest winter editie

EMIAN

Ontdek je diepste zelf met EMIAN

Van de Keltische tot de Noord-Europese cultuur en van middeleeuwse ballades tot sjamanistische zang. De muziek van EMIAN combineert de Noord-Europese en Mediterrane talen en vangt de aandacht van de luisteraars met hun betoverende liederen. De muziek roept spectaculaire beelden op van besneeuwde bergtoppen, magische wouden en Scandinavische fjorden. Toehoorders krijgen de unieke en onverwachte kans om hun diepste zelf te ontdekken. Ook ontdekken zij verloren geachte oergevoelens, die de harmonie tussen hun voorouders en het universum terug kunnen brengen.

EMIAN speelt op zaterdag op de Castlefest Winter Editie in The Great Hall en op zondag op Yule Stage.

WALDKAUZ op Castlefest Winter Editie

WALDKAUZ

WALDKAUZ mixt traditionele muziek met nieuwe instrumenten

WALDKAUZ is een pagan folk band uit Duitsland. Liederen over eeuwenoude magie, de wijsheid van de natuur en de extase van de dans. Dat zijn de thema’s die de band gebruikt voor haar muziek. Soms fragiel en dromerig, soms ritmisch en vurig. De rode draad in alle nummers zijn mythen en legenden uit eeuwenoude tijden en de kracht en geheimen die zij tot op heden met zich meedragen.

Op zowel nieuwe als oude instrumenten speelt WALDKAUZ haar eigen vorm van pagan folk. Hierbij mixen ze traditionele muziek uit heel Europa met hun eigen ideeën, zodat er een compleet nieuw genre ontstaat. Krachtige drums combineren zij met fluitmelodieën. Bouzouki riffs vervlechten zich met mystieke harpklanken. Op die manier creëren zij een sound die telkens in beweging is, waarover je na kunt denken maar ook vooral op kunt dansen.

2018 is het jaar dat WALDKAUZ vier jaar samen op het podium staat. Ze hebben al gespeeld op grote festivals zoals Wave Gotik Treffen, Hörnerfest en Wacken Open Air. Ook wonnen ze de award voor beste nieuwkomer op het Festival Mediaval in 2016. Ze hebben meerdere optredens gegeven op het bekende Mittelalterlich Phantasie Spectaculum (MPS).

In maart 2015 verscheen hun eerste album ‘Komm’ mit’. In de lente van 2017 volgde het tweede album ‘MYTHOS’, dat vele lovende recensies kreeg.

WALDKAUZ bestaat uit:

Gina – vocals, Keltische harp, draailier
Peter – drums, percussie
Nina – vocals, whistles, fluit
Niklas – vocals, Ierse bouzouki

WALDKAUZ speelt zaterdag op de Yule Stage en zondag in The Great Hall.

La Horde Castlefest Winter Editie

La Horde

Dans en lach met La Horde!

Deze Castlefest Winter Editie kun je mee op reis met het piratenschip van La Horde. Een show van La Horde is veel meer dan enkel wat muziek, het is een gezellige samenkomst tussen publiek en de band, waarin alles kan en zal gebeuren. 
 
La Horde staat op de kruising tussen middeleeuws, pagan en keltische muziek… met funky, disco en rock ’n roll! Dat alles gecombineerd met een goede dosis humor zorgt voor een boel verrassingen. Deze piraten nemen je mee op reis langs vele avonturen die het de trip meer dan waard maken. Kijk er niet vreemd van op als je ineens staat te dansen op 90’s disco, dance of rock hits… dat is normaal!
 
Op het podium brengen ze hun tweede album ter gehoren, Bonne Nouvelle. Dit betekent goed nieuws of een goed voorteken. Met dit album delen zij hun boodschap van liefde, feesten en plezier met als hoofddoel een combinatie van muzikaal talent en entertainment!
 
Momenteel werken ze aan een 3e album, dus laten zij nieuwe nummers horen om ze te testen. Er komen 12 of 13 nieuwe nummers op dit album. Het album kom uit in de lente 2019 en is te vinden op Kickstarter.
 
La Horde verwarmt je tijdens hun optreden op de Castlefest Winter Editie. Dans en lach met ze mee!
Ze spelen op zondag op de Yule Stage.
 
Wil je dit niet missen? Koop dan nu je tickets!
 
Imbue Castlefest Winter Edition

Imbue

Dansbare folk met Imbue

De muziek van Imbue ligt op de magische grens tussen historische muziek en folk. De vijf bandleden vinden hun eigen geluid tussen middeleeuwse volksliederen en hoffelijke Renaissance dansen.

De virtuoze blokfluit, de rauwe viool en de swingende percussie geven de muziek haar dansbare karakter. De melancholische viola da gamba, de sprankelende bouzouki en de heldere stem en samenzang brengen prachtige ballades. Laat je meevoeren naar de mystieke wereld van Imbue.

Imbue speelt zaterdag en zondag in The Great Hall op de Castlefest Winter Editie.

Baldrs Draumar Castlefest Winter Editie

Baldrs Draumar

Friese Folkmetal door Baldrs Draumar

Baldrs Draumar is een Friese band die sinds 2009 over de podia raast om haar epische en vurige Folkmetal te promoten. In 2011 publiceerde de band het eerste full-length album “Forfedres Fortellinger. Vervolgens besloten ze zich te gaan focussen op de eigen Friese wortels en taal. Een kleine verandering in line-up, performance en muziekstijl resulteerde erin dat de band een van de bruutste Folkmetal bands uit de verre omgeving werd. In 2015 releaset het gezelschap haar tweede full-length album “Aldgillissoan”. Daarmee brengen zij de vurige Friese Folkmetal bij de massa! Altijd zoekend naar een nieuw avontuur pakken ze nu ook akoestische instrumenten op. Hiermee brengen zij jullie de mysterieuze en oeroude verhalen van hun voorvaderen in hun eigen taal. Wees voorbereid om betoverd te worden door de Friese skalden. Baldrs Draumar zal jullie op Castlefest Winter Editie trakteren op liederen van hun laatste akoestische album “Fan Fryslâns Ferline.”

Baldrs Draumar speelt zaterdag op de Castlefest Winter Editie in The Great Hall.

 

Flannery Castlefest Winter Editie

Flannery

Flannery brengt moderne doedelzakmuziek

Flannery is een Schotse folk rock band met maar één missie: een feest bouwen dat het publiek niet snel zal vergeten. Dit doen zij met hun muziek vol Schots Keltische, maar ook Ierse invloeden. De bandnaam staat voor het platteland en is daarom de ideale naam voor de nuchtere Groningse mannen. Zij willen entertainen met rauwe, maar ook scherpe melodieuze folk rock. 

Het repertoire van de band is afwisselend. Instrumentaal, folk, rock en zelfs rap komt voorbij. Het unieke zit hem in de muziek en de teksten die de band zelf schrijft. De mannen halen werkelijk alles uit de kast om er een fantastisch feest van te maken. Duidelijke rocksferen gecombineerd met de dragende tonen van de doedelzak. Kortom: doedelzakmuziek in een zeer modern jasje. 

Flannery speelt op zaterdag op de Yule Stage op de Castlefest Winter Editie. 

Ball Noir Castlefest Winter Editie

Ball Noir

Ball Noir combineert elektrometal en middeleeuwse instrumenten

Als bezeten alchemisten mixt Ball Noir elektronische metal met middeleeuwse en klassieke instrumenten, zoals de harp en de draailier. Geïnspireerd door hun helden van Anathema, My Dying Bride en Qntal componeren zij hun eigen muziek. Dat resulteert in middeleeuwse metal met een voorliefde voor mysterieuze melodieën, duistere fantasieën en beukende hartslagen.

Ball Noir speelt op zaterdag op de Yule Stage op de Castlefest Winter Editie.

Irfan

Irfan

Wereldse elektromuziek door Irfan

Met het uitbrengen van hun nieuwe album zal Irfan tijdens hun promotour een bezoek brengen aan de Castlefest Winter Editie!

De klanken van de Bulgaarse band onthullen een originele elektro-akoestische World Fusion. Heilige en volksmuziektradities uit de Balkan, het Midden-Oosten, Perzië en het muzikale en spirituele erfgoed van Byzantium en middeleeuws Europa beïnvloeden de muziek.

De band staat bekend om het gebruik van etherische en mythische vrouwelijke vocalen. Dit combineren ze met sterke mannenvocalen en koren. Daarnaast gebruikt de band een groot assortiment traditionele Bulgaarse, Turkse, Midden-Oosten, Perzische en Indiase snaar-, wind-, toets- en percussie-instrumenten. Hierdoor ontstaat er een delicaat elektronisch geluid. De naam van de band komt van de taal van de Sufi, en betekent ‘geheime kennis’ of ‘openbaring’. Irfan’s muziek is een uitnodiging voor een mythische reis door en voorbij tijd. Een boodschap, poëtisch verpakt in de taal van het hart.

Bandleden:     
Ivaylo Petrov – oud, baglama saz, tambura, setar, sitar, santour, programming
Kalin Yordanov – vocalen, daf, bodhran, darbouka
Peter Todorov – darbouka, riq, djembe, electronic percussion pad
Yasen Lazarov – kaval, nay, duduk, harmonium

Featuring:
Darina Zlatkova – vocalen

Irfan speelt beide dagen in The Great Hall op de Castlefest Winter Editie.