Muziek

Ball Noir

Als bezeten alchemisten mixt Ball Noir elektronische metal met middeleeuwse en klassieke instrumenten, zoals de harp en de draailier. Geïnspireerd door hun helden van Anathema, My Dying Bride en Qntal componeren zij hun eigen muziek: middeleeuwse metal met een voorliefde voor mysterieuze melodieën, duistere fantasieën en beukende hartslagen.

Ball Noir speelt op de Yule Stage.

Irfan

Met het uitbrengen van hun nieuwe album, zal Irfan tijdens hun promotour een bezoek brengen aan de Castlefest Wintereditie!

Hun muziek is een uitnodiging op een mystieke reis in en voorbij de tijd. De klanken van de Bulgaarse band onthullen een originele electro-akoestische World Fusion beinvloedt door heilige en volkmuziek tradities uit de Balkan, het Midden-Oosten, Perzië, evenals het muzikale en spirituele erfgoed van Byzantium en Middeleeuws Europa.

Irfan staat bekend voor het gebruik van etherische en mythische vrouwelijke vocalen gecombineerd met sterke mannen vocalen en koren, naast een groot assortiment traditionele Bulgaarse, Turkse, Midden-Oosten, Perzische en Indiase snaar-, wind-, toets- en percussie-instrumenten. Hierdoor ontstaat er een delicaat elektronisch geluid. De naam van de band komt van de taal van de Sufi, en betekent ‘gnosis’, ‘geheime kennis’ of ‘openbaring’. IRFAN’s muziek is een uitnodiging voor een mythische reis door en voorbij tijd. Een boodschap, poëtisch verpakt in de taal van het hart.

Bandleden:     
Ivaylo Petrov – oud, baglama saz, tambura, setar, sitar, santour, programming
Kalin Yordanov – vocalen, daf, bodhran, darbouka
Peter Todorov – darbouka, riq, djembe, electronic percussion pad
Yasen Lazarov – kaval, nay, duduk, harmonium

Featuring:
Darina Zlatkova – vocalen

Irfan speelt beide dagen in the Great Hall.

Meer informatie volgt binnenkort.