The Great Hall

EMIAN pagan folk castlefest winter editie

EMIAN

Ontdek je diepste zelf met EMIAN

Van de Keltische tot de Noord-Europese cultuur en van middeleeuwse ballades tot sjamanistische zang. De muziek van EMIAN combineert de Noord-Europese en Mediterrane talen en vangt de aandacht van de luisteraars met hun betoverende liederen. De muziek roept spectaculaire beelden op van besneeuwde bergtoppen, magische wouden en Scandinavische fjorden. Toehoorders krijgen de unieke en onverwachte kans om hun diepste zelf te ontdekken. Ook ontdekken zij verloren geachte oergevoelens, die de harmonie tussen hun voorouders en het universum terug kunnen brengen.

EMIAN speelt op zaterdag op de Castlefest Winter Editie in The Great Hall en op zondag op Yule Stage.

Imbue Castlefest Winter Edition

Imbue

Dansbare folk met Imbue

De muziek van Imbue ligt op de magische grens tussen historische muziek en folk. De vijf bandleden vinden hun eigen geluid tussen middeleeuwse volksliederen en hoffelijke Renaissance dansen.

De virtuoze blokfluit, de rauwe viool en de swingende percussie geven de muziek haar dansbare karakter. De melancholische viola da gamba, de sprankelende bouzouki en de heldere stem en samenzang brengen prachtige ballades. Laat je meevoeren naar de mystieke wereld van Imbue.

Imbue speelt zaterdag en zondag in The Great Hall op de Castlefest Winter Editie.

Baldrs Draumar Castlefest Winter Editie

Baldrs Draumar

Friese Folkmetal door Baldrs Draumar

Baldrs Draumar is een Friese band die sinds 2009 over de podia raast om haar epische en vurige Folkmetal te promoten. In 2011 publiceerde de band het eerste full-length album “Forfedres Fortellinger. Vervolgens besloten ze zich te gaan focussen op de eigen Friese wortels en taal. Een kleine verandering in line-up, performance en muziekstijl resulteerde erin dat de band een van de bruutste Folkmetal bands uit de verre omgeving werd. In 2015 releaset het gezelschap haar tweede full-length album “Aldgillissoan”. Daarmee brengen zij de vurige Friese Folkmetal bij de massa! Altijd zoekend naar een nieuw avontuur pakken ze nu ook akoestische instrumenten op. Hiermee brengen zij jullie de mysterieuze en oeroude verhalen van hun voorvaderen in hun eigen taal. Wees voorbereid om betoverd te worden door de Friese skalden. Baldrs Draumar zal jullie op Castlefest Winter Editie trakteren op liederen van hun laatste akoestische album “Fan Fryslâns Ferline.”

Baldrs Draumar speelt zaterdag op de Castlefest Winter Editie in The Great Hall.

 

Irfan

Irfan

Wereldse elektromuziek door Irfan

Met het uitbrengen van hun nieuwe album zal Irfan tijdens hun promotour een bezoek brengen aan de Castlefest Winter Editie!

De klanken van de Bulgaarse band onthullen een originele elektro-akoestische World Fusion. Heilige en volksmuziektradities uit de Balkan, het Midden-Oosten, Perzië en het muzikale en spirituele erfgoed van Byzantium en middeleeuws Europa beïnvloeden de muziek.

De band staat bekend om het gebruik van etherische en mythische vrouwelijke vocalen. Dit combineren ze met sterke mannenvocalen en koren. Daarnaast gebruikt de band een groot assortiment traditionele Bulgaarse, Turkse, Midden-Oosten, Perzische en Indiase snaar-, wind-, toets- en percussie-instrumenten. Hierdoor ontstaat er een delicaat elektronisch geluid. De naam van de band komt van de taal van de Sufi, en betekent ‘geheime kennis’ of ‘openbaring’. Irfan’s muziek is een uitnodiging voor een mythische reis door en voorbij tijd. Een boodschap, poëtisch verpakt in de taal van het hart.

Bandleden:     
Ivaylo Petrov – oud, baglama saz, tambura, setar, sitar, santour, programming
Kalin Yordanov – vocalen, daf, bodhran, darbouka
Peter Todorov – darbouka, riq, djembe, electronic percussion pad
Yasen Lazarov – kaval, nay, duduk, harmonium

Featuring:
Darina Zlatkova – vocalen

Irfan speelt beide dagen in The Great Hall op de Castlefest Winter Editie.