Yule stage

Rebels of the Sacred Heart Castlefest Winter Editie Flogging Molly folkpunk tribute band

Rebels of the Sacred Heart

Rebels of the Sacred Heart: een tribute aan Flogging Molly

Je kunt er lang en breed over lullen, maar als er een band is die weet hoe ze live een feestje moeten bouwen, dan is het Flogging Molly wel. Met hun uptempo folkpunk weet deze Iers-Amerikaanse band onder leiding van zanger/gitarist Dave King ieder publiek voor zich te winnen.

De Nederlandse tribute band Rebels of the Sacred Heart komt erg dicht bij het origineel in de buurt. Iedere show is dan ook met recht een tribute, een eerbetoon aan de no-nonsense en uiterst toegankelijke folkpunk van de band uit Los Angeles, California.

“We’re Rebels of the Sacred Heart and this is what we do, so put on your dancing shoes and sing your
drunken lullabies on the devil’s dance floor!”

Rebels of the Sacred Heart speelt zondag op de Castlefest Winter Editie op de Yule Stage.

De band bestaat uit:

– Robin “Skottie” Slutter: zang, gitaar
– Robbert Arentz: gitaar
– Rens Bourgondiën: bas
– Jeffrey Hartjes: drums
– Hanneke Rinders: viool, tin whistle
– Gwendo Jansen: accordeon
– Sjoerd van Ravenzwaaij: banjo, mandoline, tin whistle

 

Flannery Castlefest Winter Editie

Flannery

Flannery brengt moderne doedelzakmuziek

Flannery is een Schotse folk rock band met maar één missie: een feest bouwen dat het publiek niet snel zal vergeten. Dit doen zij met hun muziek vol Schots Keltische, maar ook Ierse invloeden. De bandnaam staat voor het platteland en is daarom de ideale naam voor de nuchtere Groningse mannen. Zij willen entertainen met rauwe, maar ook scherpe melodieuze folk rock. 

Het repertoire van de band is afwisselend. Instrumentaal, folk, rock en zelfs rap komt voorbij. Het unieke zit hem in de muziek en de teksten die de band zelf schrijft. De mannen halen werkelijk alles uit de kast om er een fantastisch feest van te maken. Duidelijke rocksferen gecombineerd met de dragende tonen van de doedelzak. Kortom: doedelzakmuziek in een zeer modern jasje. 

Flannery speelt op zaterdag op de Yule Stage op de Castlefest Winter Editie. 

Ball Noir Castlefest Winter Editie

Ball Noir

Ball Noir combineert elektrometal en middeleeuwse instrumenten

Als bezeten alchemisten mixt Ball Noir elektronische metal met middeleeuwse en klassieke instrumenten, zoals de harp en de draailier. Geïnspireerd door hun helden van Anathema, My Dying Bride en Qntal componeren zij hun eigen muziek. Dat resulteert in middeleeuwse metal met een voorliefde voor mysterieuze melodieën, duistere fantasieën en beukende hartslagen.

Ball Noir speelt op zaterdag op de Yule Stage op de Castlefest Winter Editie.