Yule stage

Prima Nocta

Prima Nocta maakt een uitbundige mix van rock , keltischefolk muziek en vele andere stijlen. Met de toevoeging van traditionele instrumenten zoals bouzouki, doedelzak bovenop de drums is ieder nummer gebouwd om op te springen en feesten. Vol energie, plezier en met passie voor muziek; het is moeilijk om hun aanstekelijke levenslust te weerstaan!

Prima Nocta speelt op zondag op de Castlefest Winter Edition.

Rastaban

Rastaban wil met hun krachtige en evocatieve Tribal folk vibe, een heel bijzonder moment met het publiek delen op de winter editie van Castlefest. Het is hun eerste officiële concert met de nieuwe line-up, met Arno (la Horde) en Thomas (Cesair, Shireen) als permanente leden van de band. De start van een nieuw hoofdstuk, met dezelfde energie en hetzelfde gevoel. Rastaban mengt keltische en noordelijke melodieën met Oost-europese invloeden, middeleeuwse deuntjes, traditionele liederen uit de Balkan en zelfs Oosterse elementen, gecombineerd met hun typische tribal touch en live-energie. Een goed voorbeeld van hoe culturele diversiteit een echte beleving van universaliteit kan worden door muziek.

Rastaban speelt op zaterdag op de Castlefest Winter Editie.

Shireen

Shireen maakt muziek in hun eigen karakteristieke stijl: Witchpop. Dat is een hedendaagse mix van pop, prog en akoestische rock, met een donkere, folky drive, waarvoor de band inspiratie haalt uit de muziek van iconen als Björk, Kate Bush en Apocalyptica. Shireens nummers zijn gedreven, sfeervol, soms melancholisch, soms episch, en bovenal pakkend, door zowel de betoverende stem en verschijning van frontvrouw Annicke Shireen, danwel de drijvende akkoorden, drones en baslijnen en meeslepende vioolpartijen.

Shireen speelt op zaterdag op de Castlefest Winter Editie.

Brisinga

De twee meisjes van de psychedelische folk band Brisinga combineren folk met moderne invloeden. Hun deels instrumentale, deels gezongen composities nemen de luisteraars mee naar en nog onbekende klankwereld.

Op de Castlefest Winter Editie worden zij begeleid door Maya Fridman met haar cello.

Brisinga speelt op zaterdag en zondag op de Castlefest Winter Editie.

Sunfire

Stel je eens voor: je bevindt je op je paard na een barre tocht. Je bent één en al zeer, dorst en zadelpijn. Eindelijk bereik je je bestemming waar een warm bad van energieke muziek, vrolijk volk en vers water – of andere vloeistof naar keuze – je verwelkomt. Je bent je heenreis alweer vergeten, en stelt je terugreis nog even uit.

Dit, dames, heren en alles ertussen, is het effect van Sunfire. Een poging om je ziel in hogere sferen te brengen en je hart te verwarmen. Hun muziek kan het best omschreven worden als Alternative Western Folk; een stijl beïnvloed door de rauwe geluiden van blues, American folk, southern rock, en het leven zelf.

Grijp je kans om hun prachtige optreden mee te maken, dan kun je meteen kennismaken met hun gloednieuwe formatie van vier muzikanten:
Satria op gitaar & zang, Berend op gitaar, Michel op bas en Sophie op fiddle & cello.

The Dolmen

The Dolmen, met hun meedogenloze podium energie en bijna organische stijl van performance, heeft als thuisbasis het Zuid Engelse Dorset. Hun missie is de harten en zielen van hun alsmaar groeiende publiek te infiltreren met hun tribal rhythms en krachtige spirituele podium acts.

The Dolmen is opgericht door de gepassioneerde songwriter en lead singer Taloch Jameson. Na een paar veranderingen door de jaren heen is de huidige bezetting onveranderd gebleven nadat in 2010 drummer Chris Harris The Dolmen experience kwam versterken. Kayleigh Marchant, basgitarist en zangeres versterkte de band in 2008 en Josh Elliott, lead gitarist sloot zich bij The Dolmen familie aan in 2009. Nadat ze in Europa doorbraken vonden ze in 2015 Anja Novotny, fluit en keyboard.

Het in december 2016 uitgekomen album Nuada staat symbool voor hun succes en beschrijft de artistieke evolutie en het enthousiasme van de band. Van Muylem van Snoozecontrol beschreef het album als een exceptionele muzikale trip. Het uitkomen van Nuada viel samen met de nominatie van The Dolmen in de Bastaard Fantasy Awards voor beste album en beste internationale live act. Beide Awards hebben ze gewonnen. The Dolmen blijven groeien in hun muzikale reis terwijl ze langzamerhand meer en meer van Europa en de UK veroveren.  

The Dolmen speelt op zaterdag en zondag op de Castlefest Winter Editie.

Half a Mile

Half a Mile is een samenstelling van zes gedreven muzikanten uit Zwolle. De zussen Hanna en Susanne van Gemeren zingen al tweestemmig sinds hun jonge jaren. De band heeft een indringende, eerlijke boodschap en deelt met passie de zoektocht naar zingeving en de Schepper in dit chaotische bestaan. De country/folk, Keltische en Oosterse invloeden in combinatie met de bands liefde voor akoestische muziek, leveren een unieke en authentieke muziekstijl op. 
 
In oktober 2016 verscheen Roots: een album dat alles te maken heeft met verwondering over de wereld om ons heen. Verschillende nummers op het album gaan over de natuur: de rust die het uitstraalt, de wijsheid van een eeuwenoude boom en het besef dat we maar kleine mensen zijn in een wereld vol wonderen… een zoektocht in de stilte.