Nieuws

Online voorverkoop gesloten

En we zijn geopend! Zien we jullie vandaag?

Geen ticket? Geen zorgen! Er zijn nog voldoende kaarten beschikbaar aan de kassa. Tot straks!

oma wolletje, castlefest, schapen, spinnen

Oma Wolletje

Het is het jaar 1513. Net vóór de grote ontdekkingen, een tijd vol rumoer en oorlogen. In deze tijd leeft Oma Wolletje.

Een familie die, met oma aan het hoofd, probeert het ambacht van hun overleden opa voort te zetten. Samen met haar kinders, schoonzonen en kleinkinders wordt er hard gewerkt aan hun voortbestaan. Het leven is hard. Maar als hechte familie redden ze het goed.

De schapen worden door de kleintjes verzorgd. De groteren helpen met spinnen weven en naald binden. De ene schoonzoon bakt het brood en maakt lederen producten. De andere is smid en en maakt alles waar vraag naar is.

Hoewel het leven zeker ’s winters niet makkelijk is, is het een warme gezellige familie waar iedereen welkom is om plaats te nemen bij hun kampvuur, om gezellig even op te warmen. Of als ze mazzel hebben, en de hond niet in de pot vinden, en aan te schuiven bij hun eenvoudige maaltijd. Loop langs bij hun kampement op de Castlefest Winter Editie.

yule ritual winter ritueel

Winter ritueel

Ook deze Castlefest Winter Editie willen we graag weer samen met jullie een moment stil staan tijdens het winter ritueel. Een moment van stilte en bezinning.

We zitten in de laatste weken van het kalenderjaar, een tijd waarin de bladeren van de bomen vallen en de natuur verder afsterft en een tijd waarin dagen korter worden. Juist op dit moment willen we samen met jullie een moment nemen om stil te staan bij warmte en het licht. De warmte van vriendschap en liefde, de warmte van het vuur dat ons warmt. Het licht dat deze donkere dagen ver weg lijkt, maar waarvan we weten dat het binnenkort terugkeert. Waardoor de natuur zich weer opbouwt en opnieuw sterk zal zijn. Het licht dat zo nodig is in deze soms donkere wereld vol haat en verdriet. Laten wij de warmte en het licht in onszelf krachtig stralen en de liefde vieren!

Het ritueel zal begeleid worden door Taloch van The Dolmen.

Lifestyle Plein: woldreads, barbershop en henna!

Wil jij de decembermaand ingaan met prachtige woldreads of een vakkundig geschoren baard? Loop dan vooral even binnen bij de Great Hall tijdens de Castlefest Winter Editie. Hier vindt je Hats ’n Dreads, gespecialiseerd in alles voor de mooiste woldreads. Ook kun je hier plaatsnemen bij Mad Daddy’s barbershop, die je een professionele scheerbeurt geven, zodat je No-Shave November (vervroegd) in stijl kunt afsluiten. Bij Hennali: Art of Henna kun je een bijzondere henna tattoo laten zetten; een prachtige toevoeging voor je kostuum!

De dames en heren van het Lifestyle Plein staan beide dagen voor je klaar; zien we je daar?

 

Blokkenschema

De programmering van de Castlefest Winter Editie is rond, waardoor we jullie graag een kijkje gunnen in het blokkenschema. Bekijk nu alvast wanneer de bands spelen die je niet wilt missen!

 

Studio Epona

Deze Castlefest Winter Editie kent een ware primeur; voor het eerst zal er een demonstratie gegeven worden in hand gezette tatoeages. Bianca van der Hulst van Studio Epona laat een van de technieken zien die gebruikt werd om het lichaam te versieren voor de uitvinding van de tatoeage machine. Door met een naald puntjes in de huid te prikken, ook wel bekend als dotwork, creëert ze afbeeldingen die een leven lang mee gaan. De ontwerpen die gezet worden zijn geïnspireerd op oude Keltische en Noorse kunst waar ze haar eigen artistieke draai aan heeft gegeven. Omdat het enkel om een demonstratie gaat is het niet mogelijk om als bezoeker op het evenement zelf getatoeëerd te worden. Mocht u hierin interesse hebben bent u natuurlijk altijd van harte welkom een afspraak te maken in de studio. Informeer hier gerust vrijblijvend naar!

Heeren van Altena

Heeren van Altena is een groep die het vroegere 15e-eeuwse Altena als levende geschiedenis tentoonstellen. Op de Castlefest Winter Editie zullen zij behalve de verschillende ambachten die zij uitoefenen zullen zij ook hun krijgskunsten laten zien. Gekleed in het geel met rode zalmen betreden zij elk slagveld als ridders van Altena. Altijd al eens willen weten hoe een harnas werkt? Wat er gegeten werd in de middeleeuwen? Of hoe de dames toch zulke mooie jurken konden maken? Kom gerust langs en ze zullen je graag te woord staan en het demonstreren.

Sowulo

Sowulo maakt ‘Viking Folk’, muziek geïnspireerd door het paganisme.

De rituele muziek neemt je mee op een reis naar binnen. De akoestische muziek viert het paganistische erfgoed. 
Het doel van dit muziek project is om ons spiritueel erfgoed dieper te beleven en te delen. Sowulo brengt dit niet alleen tot uiting in hun mooie conceptuele muziek, maar ook door ieder optreden ritueel te openen.

Hun eerste album, Alvenrad, was toegewijd aan de paganistische jaarfeesten en de vier seizoenen die onze jaarcyclus kent. Het vervolg album, SOL, is een akoestische album en bevat een stijlvolle mix van nieuwe en oude muziek, opgenomen exclusief met akoestische instrumenten. Een groot deel van de thematiek wordt normaal besteed aan de zon, en de cycli die hieruit voortkomen. Toch zal dit album wat aardser klinken, met meer uptempo liederen.

Sowulo speelt op zaterdag op de Castlefest Winter Editie.

Jaco Koster

Met de Schotse Doedelzak speelt Jaco Koster voor u vele Schotse, Ierse en Keltische tunes. De muziek wisselt sterk; van mooie, ontroerende slow airs, tot aanzwepende jigs en reels. Ook worden er veel vrolijke nummers gespeeld die bekend zullen zijn bij het publiek. De muziek neemt je op reis naar de Schotse Hooglanden en verder. Even komen luisteren is zeker de moeite waard!

Prima Nocta

Prima Nocta maakt een uitbundige mix van rock , keltischefolk muziek en vele andere stijlen. Met de toevoeging van traditionele instrumenten zoals bouzouki, doedelzak bovenop de drums is ieder nummer gebouwd om op te springen en feesten. Vol energie, plezier en met passie voor muziek; het is moeilijk om hun aanstekelijke levenslust te weerstaan!

Prima Nocta speelt op zondag op de Castlefest Winter Edition.