Nieuws

kinderentertainment castlefest winter editie

Kinderentertainment

Laat je kind creatief bezig zijn bij de kinderentertainment

Op de Castlefest Winter Editie is ook dit jaar weer een gebied speciaal ingericht voor kinderentertainment. In de warme tent kunnen kinderen komen om lekker te kleuren of een knutselwerkje te maken. Iedere dag proberen we iets anders te maken. Kom langs en laat je kind lekker creatief zijn!

Voor de actievere kinderen komen de knuffeldier paarden, eenhoorn en draak weer van stal. Kan jouw kind ons ras pure Donut-Arabieren temmen en alle obstakels omstoten? Laat ze de uitdaging aangaan!

Flames of Chaos Castlefest Winter Editie Medusa

Flames of Chaos

In vuur en vlam met Flames of Chaos

Flames of Chaos combineert verschillende disciplines, zoals dans, pyrotechnieken, live visuals, steltlopen, zwaardvechten, vuurspuwen en poi. De groep staat bekend om hun brandende kostuums en elegante stijl. Kom zeker een kijkje nemen bij dit bijzondere spektakel op de Castlefest Winter Editie!

Medusa Venice White Stilts Castlefest Winter Editie

Medusa: Venice White Stilts

Ontmoet mysterieuze engelen met Medusa: Venice White Stilts

Deze dames van Medusa: Venice White Stilts walsen door de straten alsof het carnaval van Venetië is! Ze straalt haar lichte glimlach over iedereen uit. Is zij een engel? Een tikje mysterieus, maar dat is de winter, die de wereld vaak verhult in een wit winterkleed…

Stralend witte steltenfiguren dansen met hun lichtgevende kanten mantels statig door de straten. De wind waait door de veren van hun pruiken, en tilt hun mantels op terwijl zij voortschrijden. Hun verlichte lichamen doen je aan engelen denken. Een prachtige act voor de donkere winterdagen op de Castlefest Winter Editie!

Florisimo Castlefest Winter Editie

Florisimo

Laat je verwarmen door de scherpe humor van Florisimo

Fladderend door de donkere dagen zijn Florisimo en zijn metgezel de brengers van de warmte. Met magische kunsten en flikkerende vlammen zorgen ze voor een lach en licht. Vlijmscherp en vol humor betreden zij het speelveld tijdens de Castlefest Winter Editie!
Yule ritueel ritual castlefest winter editie taloch

Yule ritueel

Deel licht en liefde tijdens het Yule ritueel

Tijdens de Castlefest Zomer Editie stond de Wickerman in het teken van de Pathfinder: het lichtje dat schijnt op het pad. In de steeds donkerder wordende dagen kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat was goed dit jaar en neem je mee vooruit op je pad?
 
21 december is de kortste dag van het jaar. Dat is de dag waarop we de terugkeer van het licht vieren. Na een lange periode tot 21 december waarin de dagen alleen maar korter en duisterder zijn geworden en waarin alle natuur gestorven is, betekent Yule het eerste moment van de terugkeer van het licht. De terugkeer van dagen die langzaam weer langer worden, de terugkeer van de groei vanuit de aarde in het nieuwe jaar. De heerschappij van de hulstkoning gaat over in het licht waarin de eikenkoning heerst. Deze terugkeer van het licht willen we graag met jullie vieren tijdens het Yule ritueel op de Castlefest Winter Editie. 
 
Taloch van The Dolmen zal onder gezang het Yuleblok aansteken, waarna iedereen bij dit licht zijn of haar licht kan aansteken om mee te nemen naar huis. Samen delen we het vuur om een licht in de wereld te zijn waar de duisternis heerst en waar woede het wint van liefde. Laten we samen de liefde overwinnen en ons focussen op een lichtere en positievere toekomst. Door de liefde in onszelf aan te wakkeren kunnen we deze delen met de wereld: wij zijn het licht dat de wereld nodig heeft. Samen zorgen we voor een mooier nieuw jaar!
 
Wil je meedoen? Neem je eigen kaarsje mee om het licht te delen. Het ritueel vindt plaats op zaterdag en zal direct gevolgd worden door een spectaculaire vuurshow.
De Hospitaalridders Castlefest Winter Editie

De Hospitaalridders

Beleef de spannende tijd van de kruistochten met De Hospitaalridders

“Deze zevende kruistocht, deze rechtschapen onderneming, is bijzonder voortvarend gestart.
We hebben zonder veel oponthoud een flinke afstand afgelegd richting Aigues-Mortes in
Zuid-Frankrijk, waar de vloot van Koning Lodewijk de IXe voor anker ligt om ons naar Cyprus te brengen. Van daaruit is het nog slechts enkele dagen per schip naar Damietta. Eerst nemen we Egypte in, en daarna, als God het wil… Jeruzalem!” (Mémoires van Frater Toussaint de la Court, 1248)

De historische vereniging De Hospitaalridders laat vervlogen tijden herleven. Als reizende kruisvaarders uit de periode 1248-1259 zijn ze gedurende het hele jaar te vinden op allerhande middeleeuwse evenementen, musea en scholen. Met militair vertoon en wapengekletter, religieuze vroomheid en kennis van de 13e-eeuwse medische kunsten laten ze op de Castlefest Winter Editie zien hoe het leven van de kruisvaarders er in vroegere tijden uit zag.

Rebels of the Sacred Heart Castlefest Winter Editie Flogging Molly folkpunk tribute band

Rebels of the Sacred Heart

Rebels of the Sacred Heart: een tribute aan Flogging Molly

Je kunt er lang en breed over lullen, maar als er een band is die weet hoe ze live een feestje moeten bouwen, dan is het Flogging Molly wel. Met hun uptempo folkpunk weet deze Iers-Amerikaanse band onder leiding van zanger/gitarist Dave King ieder publiek voor zich te winnen.

De Nederlandse tribute band Rebels of the Sacred Heart komt erg dicht bij het origineel in de buurt. Iedere show is dan ook met recht een tribute, een eerbetoon aan de no-nonsense en uiterst toegankelijke folkpunk van de band uit Los Angeles, California.

“We’re Rebels of the Sacred Heart and this is what we do, so put on your dancing shoes and sing your
drunken lullabies on the devil’s dance floor!”

Rebels of the Sacred Heart speelt zondag op de Castlefest Winter Editie op de Yule Stage.

De band bestaat uit:

– Robin “Skottie” Slutter: zang, gitaar
– Robbert Arentz: gitaar
– Rens Bourgondiën: bas
– Jeffrey Hartjes: drums
– Hanneke Rinders: viool, tin whistle
– Gwendo Jansen: accordeon
– Sjoerd van Ravenzwaaij: banjo, mandoline, tin whistle

 

Lifestyle Plein: woldreads en henna!

Wil jij de decembermaand ingaan met een metamorfose? Wat dacht je van een prachtig woldread kapsel of een henna tattoo? Loop dan vooral even binnen bij de Great Hall tijdens de Castlefest Winter Editie. 

Hats ’n Dreads

Wil jij Castlefest een speciale belevenis laten zijn en een metamorfose doorgaan? Hats ’n Dreads staat paraat op het Lifestyle Plein om je te voorzien van een prachtig dreadkapsel. Behalve dreads verkopen ze allerlei haar accessoires voor zowel dreadkapsels en gewoon haar.

Hennali: Art of Henna

Bij Hennali: Art of Henna kun je een bijzondere henna tattoo laten zetten; een prachtige toevoeging voor je kostuum!

Ongeacht culturele achtergrond, de betoverende henna versieringen worden altijd mooi gevonden en zijn een ode aan het lichaam. Iedereen is het waard versierd te worden met mooie vormen en te genieten van de prachtige patronen en intense rode kleur. Het fijne hierbij is dat een versiering ook weer vervaagt, zodat er ruimte blijft voor vernieuwing.

Wil jij ook kennismaken met henna en ontdekken welke betekenis het voor jou kan hebben?

De dames en heren van het Lifestyle Plein staan beide dagen voor je klaar; zien we je daar?

 

Igor's Goochelsjo

Igor’s Goochelsjo

Op zoek naar goud in Igor’s Goochelsjo

Na alle avonturen en shows zijn de Igors arm. Maar dat zal ze niet stoppen. In dit magisch avontuur van Igor’s Goochelsjo gaan ze op zoek naar de geheimen van het creëren van goud.

In deze nieuwe show gaan de twee Igors aan de gang met alchemie, voorspellingen en natuurlijk kippen.
Kom langs en kom lachen op de Castlefest Winter Editie!

workshop balfolk castlefest winter edition

Balfolk

Dans je warm met de workshop balfolk!

Natuurlijk is er weer een workshop balfolk door Emelie en Wen op de Castlefest Winter Editie. 

Terwijl vroeger de adel stijfjes hun walsen danste, werd er bij het plebs veel uitbundiger feest gevierd. Zij dansten hun eigen dansen, die wij tegenwoordig kennen als balfolk. Balfolk brengt al eeuwen mensen bij elkaar om te genieten van samen dansen, live muziek en elkaars gezelligheid. 

Tijdens een introductieworkshop leggen Emelie en Wen de basis van verschillende dansen stap voor stap uit. Iedereen kan meedoen: met of zonder danservaring, jong of oud, boer of prinses, trol of elfje… 

We brengen de geleerde dansen meteen in de praktijk op de fijne muziek van Andoorn!

Op beide dagen van de Castlefest Winter Editie kun je meedoen met Balfolk bij de Yule Stage.