Bekijk de line-up

Ambachts Ghylde

Niet zo’n groot kampement als dat we meestal in de zomer hebben, maar toch zijn er nog een paar ambachtslui die de november kou durven te trotseren voor jullie!

Bij Ingrid en Sylvia kun je terecht voor workshops en demonstraties wolvilten met water en zeep, zoals het bekleden van een zeepje met vilt, of het maken van een vilten bloemetje. De dames hebben ook een kleine voorraad wollen accessoires bij zich om je deze winter mee warm te houden. Of je nou opzoek bent naar een warme muts, kraag of handschoenen, bij Ingrid en Sylvia is er altijd wel wat leuks en creatiefs te vinden.

Maar met wol kun je veel meer dan alleen vilten. Bij Barbara kun je terecht voor uitleg en demonstraties over het spinnen en verven van wol. Maar ook wat je er na het spinnen mee kunt doen, zoals naaldbinden en weven.

Voor de afwisseling hebben we deze keer ook een historische smid bij ons, Rupert. Hij zal demonstreren hoe men vroeger ijzer smeedde tot bruikbare voorwerpen zoals fibula's, spijkers, messen of gespen.

23 november 2019

24 november 2019

Bekijk ook