Vrijwilligers f.a.q.

F.A.Q.

Hier staan alle veelgestelde vragen.

Hoe schrijf ik me in?

Da’s makkelijk, via www.myvana.nl.

My….wat?!

www.myvana.nl, de über hippe 2.0 3.0 webportal van Vana Events. Via dit systeem kunnen standhouders en vrijwilligers zich inschrijven voor al onze evenementen.

Hoeveel shifts draai je op een dag?

Bijna alle groepen werken per festivaldag een shift van een halve dag. Dat betekent dus ook dat je per festivaldag een halve dag vrij hebt om over het terrein te lopen. Andere groepen werken met meerdere kortere diensten, ook daarbij is er ruim voldoende tijd om van het festival te genieten.

Komt er weer een herkenning voor de vrijwilligers?

Iedere vrijwilliger krijgt een crew-polsbandje, hiermee heb je ook toegang tot de backstage gebieden.

Zijn er kledingvoorschriften?

Bij de meeste teams is het vooral belangrijk dat je er leuk en vrolijk uitziet, draag wat bij je past en het komt wel goed. Een hoepelrok of een Orkenmasker is af te raden, aangezien je veel in beweging bent en het toch wel handig is als we je kunnen herkennen.

Daarnaast is het fijn als je zelf stevige kleding meeneemt inclusief een goede riem, waaraan je een rol ducttape, tie-wraps etc kan ophangen.

Willen jullie met de selectie alleen vrijwilligers voor het hele weekend of ook voor enkele dagen?

Er wordt van je verwacht dat je de volledige werktijden aanwezig bent als vrijwilliger. Één dag minder aanwezig zijn is dus niet mogelijk. Je vindt de werktijden van ieder team HIER

Mag ik slapen op het terrein?

De vrijwilligers slapen met z’n allen in een verwarmde tent, die overdag dienst doet als podiumtent. Deze hal is verwarmd, maar toch kan het ’s nachts nog koud zijn op de grond. Neem dus voldoende warme slaapspullen mee, deze kan je overdag stallen in de vrijwilligerstent in de backstage.

Daarnaast is het ook mogelijk om in een eigen tent te overnachten. Hou er rekening mee dat we geen overzichtelijk campingveld ter beschikking hebben, maar alleen het (donkere) bosgebied binnen de omheining van het festival. Hier is geen licht of elektra aanwezig. Het is NIET mogelijk een caravan of camper mee te nemen.

Wordt er vervoer geregeld?

Nee, het Castlefest terrein is erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Ook kan je op de vrijwilligerspagina op Facebook met elkaar afspreken om mee te rijden.

Kan ik mijn spullen tijdens het evenement ergens kwijt?

Ja, je kan je (slaap)spullen overdag kwijt in de vrijwilligerstent in de backstage. Let wel: er is geen officiële bewaking en alles wat je er bewaart ligt er op eigen risico.