Blog

Creatures of Castlefest: Jamie

In Creatures of Castlefest zetten we de bijzondere figuren die Castlefest zo speciaal maken in de spotlight. Van bezoeker tot entertainer, van standhouder tot vrijwilliger. Wat beweegt hen en welke rol speelt Castlefest in hun leven? Deze week: Jamie, een fervente bezoekster.

Ik ben vrij actief lid op de Castlefest Fanpage. Ik ben graag creatief bezig. Een tijdje geleden heb een wolf geschilderd en die op de Fanpage geplaatst. Daar heb ik heel veel positieve reacties op gekregen. Dat doet me goed, omdat ik best wel perfectionistisch ben.

Dat perfectionisme komt ook weer terug in mijn kostuums. Ik ben daar dan ook langer mee bezig dan met ander werk. Het kostuum waar ik het langste aan heb gewerkt, was een groen wezen dat ik tijdens Castlefest gedragen heb. Daar ben ik wel een jaar mee bezig geweest! Ik ontwerp de kostuums zelf, en wil ze dan ook graag zelf verwezenlijken. Alles maak ik met de hand. De Castlefest Fanpage helpt mij hierin ook. Wanneer ik soms twijfel of iets wel of niet bij elkaar past, of hoe ik iets het beste kan maken, dan krijg ik daar wel tips. Reacties dat iets er goed uitziet, geven me een goed gevoel over wat ik heb gemaakt. Ik probeer wel voor elke Castlefest iets nieuws te ontwerpen, want ik wil elk jaar groeien. Dit doe ik vooral door verder te bouwen op dingen die ik al heb, zodat mijn kostuum steeds completer wordt.

Castlefest is heel fijn. Ik knuffel bijna nooit, maar hier op het festival wel. Het kostuum wat ik nu draag met dierenvachten brengt ook een hoge aaibaarheidsfactor. Het kostuum helpt me bovendien me wat zekerder voelen. Het laat zien hoe ik me in het dagelijks leven ook voel: de krijger die altijd blijft vechten en niet opgeeft. In het dagelijks leven kleed ik me iets alternatiever, maar niet per sé naar wie ik ben, de krijger. Dat kan hier wel!

Omdat ik autisme heb verwerk ik dingen anders en ik houd niet van drukte. Ik vermijd feesten in een bar en ga niet naar de meeste festivals. Castlefest is voor mij wel een fijn festival, omdat ik wel alle kanten op kan als dat nodig is. Ik kan bijvoorbeeld een rustigere plek opzoeken wanneer het te druk wordt. Het scheelt dat ik ook niet zo goed kan stilzitten, dus ik loop eigenlijk gewoon lekker rondjes op het festival. Er is ook zo veel te beleven!

Ik loop graag lekker langs de kraampjes, maar ik wil komende edities wel meer gaan dansen! Daarnaast staat de Wicker altijd wel op mijn lijstje om te bekijken. De kracht en saamhorigheid die dan uit het publiek komt vind ik heel mooi om te zien en te voelen. Dit jaar heb ik ook een offer gemaakt van verschillende kruiden die ik prettig vind.

Thuis heb ik een zelfgemaakt boekje met allerlei kruiden en planten en hun betekenissen. Natuurlijk met de ingrediënten erbij ingeplakt, dus als ik het opensla ruikt er een eerlijke mix van verschillende bloemen. Hieruit haal ik dan de informatie voor als ik een nieuw offer wil maken. Ik ben nog heel nieuw in dit alles, maar via Castlefest leer ik er meer over.

Ik laad op Castlefest ook op. Het is een dag uit de werkelijkheid stappen en in je eigen wereld zitten. Door de sfeer krijg ik heel veel positieve energie die me echt een boost geeft. Je stapt in een warm bad, zo leg ik het altijd uit. Het is net thuiskomen: je kent de mensen niet, maar toch voelt het wel zo. Je wordt heel warm ontvangen. Dat is ook het fijne aan een festival als Castlefest.

Artikel en foto door: Dewi van Zeggelaar

Bekijk ook